Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Isplata božićnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Kaštela

Odlukom Gradskog vijeća božićnice će se dijeliti kao poklon bon na sljedeći način:

  • Umirovljenicima koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000,00 kn, božićnice će se dijeliti u iznosu od 200,00 kn
  • Umirovljenicima koji imaju mirovinu od 2.000,01 kn do 3.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 150,00 kn.
  • Umirovljenicima koji imaju mirovinu od 3.000,01 kn do 4.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 100,00 kn.

Podjela božićnica umirovljenicima obavljat će se od ponedjeljka do petka 12. ,13., 14., 15., i 16 prosinca od 8 do 13 sati na slijedećim lokacijama:

– prostorija Mjesnog odbora Kaštel Sućurac za Kaštel Sućurac i Kaštel Gomilicu
– prostorija Udruge umirovljenika u Kaštel Kambelovcu za Kaštel Kambelovac i Kaštel Lukšić
– prostorija Udruge tjelesnih invalida u Kaštel Novom za Kaštel Stari
– prostorija Lovačkog doma u Kaštel Novom za Kaštel Novi i Kaštel Štafilić

Pri preuzimanju božićnice, umirovljenici su dužni predočiti svoju osobnu iskaznicu, zadnji odrezak od mirovine, a ukoliko ga ne posjeduju, onda izvadak iz banke ili rješenje o mirovini, koje ne smije biti starije od jedne godine (donijeti presliku).

Za građane Kaštela lošijeg zdravstvenog stanja, koji nisu u mogućnosti osobno predignuti bon, omogućeno je da u njihovo ime božićnicu može preuzeti član obitelji. U tom slučaju osoba, koja preuzima poklon bon, treba ponijeti svoju osobnu iskaznicu kao i osobnu iskaznicu osobe za koju prediže božićnicu, zadnji odrezak od mirovine, a ukoliko ga ne posjeduju, onda izvadak iz banke ili rješenje o mirovini, koje ne smije biti starije od jedne godine (donijeti presliku). 

Odlukom Gradskog vijeća grada Kaštela, božićnice će se dijeliti i nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Kaštela, a prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to onima koji su upisani u evidenciju do 30.11.2022. godine (naknadne potvrde izdane iza 30.11.2022. g. ne vrijede.)

Nezaposlene osobe identitet će potvrditi predočenjem važeće osobne iskaznice, a svoju božićnicu u iznosu od 200,00 kn mogu preuzeti:

– na ulazu u gradsku športsku dvoranu u Kaštel Sućurcu se 12. ,13., 14., 15., i 16 prosinca od 8 do 13 sati 

Osobe koje su korisnici minimalne zajamčene naknade, odlukom gradonačelnika, dobit će poklon bon u iznosu od 200,00 kn koji mogu preuzeti  12. prosinca (ponedjeljak) u zgradi Gradske uprave u vremenu od 08 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 

Oni koji su korisnici minimalne zajamčene naknade, a ujedno i u evidenciji HZZ-a kao nezaposleni mogu pravo na božićnicu ostvariti samo po jednom kriteriju.

Božićnice će građanima biti isplaćene iz gradskog proračuna, a u obliku poklon-bona koji se može iskoristiti u trgovinama Tommy d.o.o. i Ribola d.o.o.

Za one koji ne mogu doći u navedenim terminima svoju božićnicu će moći preuzeti radnim danom u zgradi Gradske uprave do 14. siječnja 2023. od 8,00 do 13 sati.