Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Humanitarna akcija „I njima je Uskrs 2019.“

Tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, predstavljena je na konferenciji za medije Udruge sv. Jeronim, održane u prostorima Mjesnog odbora Kaštel Gomilice.

Akcija će se provesti na području grada Kaštela idućeg tjedna, od 8. do 12. travnja, a cilj joj je prikupiti nekvarljive namirnice odnosno osnovne kućanske i higijenske potrepštine za osobe u Prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici.

Nastavno sa prošlom godinom i proširenjem akcije, sav višak prikupljenih namirnica bit će proslijeđen socijalno najugroženijim građanima grada, te po potrebi i mogućnostima u Caritasove centre grada Kninu i Slavonije.

Ovu akciju organizira udruga sveti Jeronim, koja i skrbi o prenoćištu, uz suradnju s Gradom Kaštela i odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada.

Zamjenica gradonačelnika grada Kaštela dr. med Jadranka Matok Bosančić, istaknula je važnost rada Prenoćišta kojeg sufinancira Grad od samih početaka 2013. godine. Također, navela je važnost prihvaćanja beskućnika u društvo, te uputila poziv gospodarskim subjektima za njihovo uključivanje u rad prenoćišta.

Jadranka Šošić, ravnateljica Kolektiva kaštelanskih srednjih i osnovnih škola, naglasila je važnost senzibiliziranja djece za potrebe najranjivijih skupina društva te njihovo uključivanje u humanitarne akcije.

Za sam kraj, predsjednik udruge sv. Jeronim Srećko Radan, naveo je konkretne korake u akciji: pomoć će se skupljati u svim osnovnim i srednjim školama, kao i u dječjim vrtićima koji djeluju na području Kaštela.

Prikupljaju se nekvarljive namirnice poput: ulja, mlijeka, sokova, suhomesnatih proizvoda, tjestenin, kukuruzne krupice, dječje hrane, konzervirane hrane , keksa i potrepština za osobnu higijenu.

Posljednjeg dana akcije članovi i volonteri udruge sveti Jeronim preuzet će donirane namirnice i raspodijeliti ih beskućnicima i najugroženijim obiteljima.