Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Gradu Kaštela dodijeljena zahvalnica povodom proslave Dana grada Zaprešića

Na Dan grada Zaprešića, koji se slavi 16. listopada, u Vršilnici je održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Zaprešića, grada s kojim Kaštela ove godine obilježavaju 20 godina prijateljstva i suradnje.

Tim povodom, delegacija Grada Kaštela posjetila je Zaprešić i sudjelovala u obilježavanju 26. rođendana ovog grada.  Položeni su vijenci na grobnicu bana Josipa Jelačića te su članovi Odbora za međugradsku suradnju nazočili i svečanoj sjednici.

Iz Kaštela je čestitku uputila predsjednica Odbora za međugradsku suradnju Marijana Vulas uručivši i prigodnu donaciju Parataekwondo klubu „Gigant“.

Lijepim željama pridružili se i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je posebno istaknuo odličnu suradnju i zajedničke projekte Grada i Županije, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Mato te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je u svom govoru izrazio zadovoljstvo što je dio svečane sjednice jer je Zaprešić i njegov grad pa „puna tri desetljeća iz prve ruke prati njegovo stasanje iz zagrebačkog predgrađa do samostalne, moderne i moderno usmjeravane urbane cjeline.“ 

Na sjednici su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i društvima. Tako je dodijeljena i zahvalnica Gradu Kaštela – za vrijedne donacije uplaćene na humanitarni račun namijenjen građanima Zaprešića stradalim u potresu.