Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Gradonačelnik Ivanović na susretu s građanima Rudina

Prvi od devet planiranih susreta s građanima, gradonačelnik Denis Ivanović zajedno s pročelnicima i direktorom komunalnog poduzeća Zeleno i modro Alenom Lučićem održao je sinoć u Rudinama i to s ciljem da direktno kroz razgovor s njima čuje s kojim su eventualnim problemima suočeni.

Na susretu se okupilo oko 40 građana, a najviše zanimanja i gradonačelniku upućenih pitanja odnosilo se na komunalnu infrastrukturu, točnije spajanje na vodu i kanalizaciju, povećanje broja Prometovih linija, uređenju glavne prometnice koja vodi do centra Mir i mjesne crkve, ali i postavljanju ležećih uspornika pokraj dječjeg igrališta i trgovine Ribole.

Zahvaljujući se na konkretnim pitanjima građana, gradonačelnik je kazao kako će se što prije nastojati riješiti većinu primjedbi građana te kako su susreti organizirani s ciljem da čuje stanovnike koji zbog poslovnih obveza nisu u mogućnosti doći utorkom u gradsku upravu kad gradonačelnik inače prima građane.

-Sve što je moguće realizirati napravit ćemo u što kraćem roku. Najviše ima komunalnih problema, tu se još nije počeo raditi projekt aglomeracije pa smo građane upravo izvijestili da će to krenuti tijekom iduće godine – kazao gradonačelnik navodeći kako je dobar dio vodno kanalizacijske infrastrukture već napravljen.

Osim toga, građani su upozorili i zatražili da se vrate  uspornici kraj dječjeg igrališta, čulo se i o lošoj internetskoj infrastrukturi, te o podvožnjaku koji često plavi nakon kiše.

- Što se tiče uspornika, kad god nam prijavi Mjesni odbor ili građani, mi napravimo elaborat, pošaljemo na suglasnost policiji i kada nam oni to odobre krećemo u realizaciju. Kad su u pitanju autobusne linije za Rudine, moram reći da je istina da postoji samo četiri ili pet linija. Međutim, jučer smo imali sastanak s Prometom i spomenuli smo da ove linije treba pojačati. Dogovor je da sagledamo sve linije i u narednih nekoliko dana dođemo s prijedlogom – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Stanovnici nam kažu da napretka ima, ali da ima još posla. Ne čudi ih da postoje problemi jer je prostor Rudina naglo naseljen, ali gorući problemi trebali bi se riješiti što prije.

- Ja sam tu od 70-ih i tada je tu bilo samo 30 kuća, sada ih je valjda 3000. Imate više od 200  kuća sa bazenima. Puno je toga napravljeno u usporedbi s tim vremenom. No, najveći je problem voda na koju nije spojeno oko 20 posto stanovnika, a postoji mogućnost da se to napravi. Također, malo je Prometovih linija. No, generalno sam zadovoljan, puno se napravilo u zadnje vrijeme – kazao nam je jedan od stanovnika.

Gradonačelnik je potvrdio kako prometnica koja ide prema centru Mir ulazi u program građenja iduće godine te kako će nakon toga biti potrebno odraditi otkupe zemljišta, te izraditi idejno rješenje, a nakon toga ishodovati dozvole i krenuti s gradnjom koja bi trebala završiti 2025. godine.

Večeras u 18. 30 sati čelnici grada s građanima će razgovarati u mjesnom odboru Radun.