Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Gradonačelnik Denis Ivanović posjetio korisnike prihvatilišta za beskućnike

Povodom Svjetskog dana beskućnika, gradonačelnik Denis Ivanović posjetio je korisnike prihvatilišta za beskućnike koje vodi Udruga sveti Jeronim u Kaštel Gomilici. Ovom prilikom razgovarao je s korisnicima o poteškoćama s kojima se susreću i o tome kako im pomoći da pronađu posao i ponovno se osamostale. Kao i dosada, gradonačelnik je istaknuo kako će njegovu podršku imati i ubuduće

– Prije nekoliko godina sudjelovao sam u osnivanju prihvatilišta za beskućnike koje djeluje u okviru Udruge sveti Jeronim. Beskućnik može postati bilo tko, to su ljudi koji su naša svakodnevnica, sastavni dio našeg društva i zadaća svih nas je pružiti im pomoć. Cilj je da se broj beskućnika smanji, a Udruga je svojim radom omogućila mnogim korisnicima da stanu na svoje noge i pronađu posao. Grad Kaštela je prije pet godina ustupio prostor i zajedno s udrugom otvorio prihvatilište čiji rad i dalje podupire jer je to najmanje što možemo učiniti za ove ljude – kazao je Ivanović.

Nije ovo prvi put da gradonačelnik obilazi korisnike prihvatilišta. Redovito ih posjećuje uoči blagdana, a protekle dvije godine, povodom Svjetskog dana beskućnika, pomogao im je u sadnji sezonskog bilja i uređivanju javnih gradskih površina.