Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Grad Kaštela u akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Kaštela odazvao se pozivu Svjetske organizacije za zaštitu prirode(WWF) i uključio u akciju Sat za planet Zemlju kojom je planirano da u subotu, 27. ožujka, u 20:30 sati na jedan sat isključi dekorativnu rasvjetu u središtu grada. Kao i prošle godine, Grad Kaštela će isključiti ovom prilikom javnu rasvjetu oko dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Iz WWF-a pozivaju građane da se pridruže akciji, ugase svjetla i virtualno prate Zoom događaj čiji je moto "Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati.