Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Grad Kaštela poduzetnicima isplatio 1,5 milijuna kuna potpora

Gotovo milijun i pol kuna Grad Kaštela je proteklih dana isplatio kaštelanskim poduzetnicima za razvoj poduzetništva u ovoj godini. Nakon objavljenog Javnog poziva, a potom i rang liste, ugovore s Gradom potpisalo je 107 poduzetnika koji su udovoljavali utvrđenim kriterijima. Za razvoj svog poslovanja bespovratna sredstva dobilo je 56 trgovačkih društava i 51 obrtnik, a maksimalan iznos potpore je 30 tisuća kuna.

- Ovom mjerom smo našim poduzetnicima izišli u susret, bilo da je riječ o mladim poduzetnicima ili onima koji već imaju svoje tvrtke i uredno posluju. Svojim radom ujedno doprinose gradskom proračunu i otvaraju nova radna mjesta, pa je ovo jedan od načina na koji smo im odlučili zahvaliti za trud i zalaganje u ovim izazovnim vremenima – poručuje gradonačelnik Denis Ivanović.

Na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva koje je Grad Kaštela proveo ove godine prijavilo se ukupno 218 poduzetnika s područja Kaštela, a vrijednost projekata pristiglih ovim Javnim pozivom iznosi preko 10 milijuna kuna što je znakovit pokazatelj razvoja poduzetništva na području našeg grada.

Potpore su dodijeljene sukladno važećim propisima o državnoj potpori i mogu se odobriti samo onim korisnicima koji već nisu koristili najveći dopušteni iznos državne potpore za iste opravdane troškove, odnosno dopušteni iznos državne potpore male vrijednosti.

Grad Kaštela će i ubuduće poticati razvoj poduzetništva u skladu s proračunskim mogućnostima, mjerama koje budu dostupne i u skladu sa smjernicama Europske unije.