Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Grad Kaštela krenuo sa kompletnom obnovom i potpunim opremanjem budućeg Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću

Kaštelanski kulturnjaci došli su napokon na svoje jer je Grad Kaštela krenuo sa kompletnom obnovom i potpunim opremanjem budućeg Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću (ex-Pastoralni centar), a cijeli projekt težak je više od 12 milijuna kuna.

Samom početku radova koji bi trebali biti gotovi do srpnja iduće godine je nazočio je i gradonačelnik Denis Ivanović sa suradnicima, a novi takozvani kulturno- multimedijalni centar dobit će potpuno novo ruho.

-Svima koji se u Kaštelima bave kulturom poznato je da se ovakav projekt već trebao realizirati jer u Kaštelima djeluje veliki broj udruga koje se bave kulturom i koje rade sjajan posao. Kako bi im u potpunosti omogućili što bolje uvjete u svom budućem radu odlučili smo se pokrenuti ovu priču oko novog Kulturnog centra a ovim putem mogu najaviti kako će po završetku ove investicije u kompletnu obnovu ići i kino u Kaštel Sućurcu. Radi se o objektima javne namjene, namijenjenoj obavljanju poslova u području društvenih djelatnosti, a površina budućeg Kulturnog centra iznosi nešto manje od 1000 kvadrata i sastoji se od prizemlja i kata-kazao je prilikom obilaska radova poteštat Ivanović.

Inače, projektom je predviđena sanacija i uređenje prostorija unutar postojeće građevine za potrebe organiziranja kulturnih manifestacija koje uključuju održavanje kazališnih predstava, koncerata, radionica, prikazivanje filmova i raznih društvenih događanja, te ujedno i uređenje prostorija za rad lokalnih udruga. Glavnim projektom je predviđena nova organizacija prostora i prilagođavanje prostora novim potrebama korisnika.

Radovi će uključiti opremanje i organizacija glavne dvorane, organizacija muške i ženske garderobe, smještaj ulaznog prostora, organizaciju sanitarija za posjetitelje, organizacija prostora u skladu s odredbama vezanim za osiguranje pristupačnosti i neometanog korištenja osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, smještaj uredskih prostora predviđenih za rad lokalnih udruga, smještaj i opremanje dvorane za probe folklora, izvođenje povezanog toplinskog sustava na ovojnici zgrade, te zamjena vanjske stolarije, zamjena postojećih podnih i zidnih obloga kao i postojećih instalacija i sustava.

Na radost brojnih kulturnjaka, Kulturni centar trebao bi tako postati središte kulturnih događanja u Kaštelima čiji cilj će biti predstavljanje i promicanje, kako amaterskih , tako i profesionalnih aktivnosti kojih u Kaštelima ne nedostaje.