Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Grad Kaštela i gradonačelnik Denis Ivanović dobili nagrade i priznanja na 28. Međunarodnom festivalu turističkog filma Interstas i 24. ITF’CRO

Proteklog tjedna u Solinu održan je 28. Međunarodni festival turističkog filma Interstas i 24. ITF’CRO te 19. KEA-CRO, a Grad Kaštela i gradonačelnik Denis Ivanović i ove godine su dobili posebne nagrade i priznanja.

S obzirom da je prošlogodišnji festival održan virtualno, ovoga puta dodijeljene su nagrade za prošlu i ovu godinu.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović za prošlu godinu dobitnik je povelje Antonio Conte za izniman doprinos valorizaciji povijesno- graditeljskih vrijednosti te povijesne, kulturne baštine i obilja bogatstva turističkih sadržaja.

Za 2021. godinu Grad Kaštela je dobio priznanje za proglašenje finalistom natjecanja međunarodni Zlatni cvijet u konkurenciji hrvatskih gradova.

Za 2020. godinu posebna priznanja stigla su i za dva filma s temom turističke promidžbe i to za film 'Kaštela grad po mjeri čovjeka',  za koji režiju i produkciju potpisuje Grad Kaštela i koji je premijerno emitiran na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ožujku 2020. te za film  'Kaštelanska baka maslina' u produkciji Turističke zajenice Kaštela autorice Željke Perdić.

Za prošlu godinu dodijeljen Zlatni Interstas za dvorac Vitturi i to za njegovu povijesno-graditeljsku vrijednosnu baštinu i suvremenost, s obiljem sadržaja. Brojnim izložbama, koncertima, kazališnim predstavama i drugim kreativnim aktivnostima, tom izvrsnošću, kao kulturno središte grada daje vrlo zapaženi doprinos u brendiranju kulturnog turizma Kaštela, naše županije, a tako i Hrvatske u svijetu.

Za prošlu godinu nagrađena je i direktorica Turističke zajednice Nada Maršić, posebnim priznanjem za izvrsnost u doprinosu turističkog razvoja Kaštela.

Ovogodišnje posebno priznanje za film 'Kaštela - rodno mjesto crljenka - zinfandela'' dobila je autorica Željka Perdić .

Na natjecanju ITF-CRO, međunarodni festival turističkog filma lani je pristiglo 412 filmova iz 147 zemalja, od kojih je za neku od nagrada nominirano 178 filmova, a nagradu i priznanja dobilo je samo 29 filmova.