Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Grad Kaštela i Cemex Hrvatska uredili novo dječje igralište u Kaštel Sućurcu

Još jednom suradnjom Grada Kaštela, Mjesnog odbora Kaštel Sućurac i Cemexa Hrvatska osiguran je novi sadržaj za stanovnike Kaštela, dječje igralište u istočnom dijelu Kaštel Sućurca uz ulicu Rimski put.

Na inicijativu susjeda i Mjesnog odbora Kaštel Sućurac, igralište je napravljeno na gradskom zemljištu, a prostor je uređen tako da je uz sprave za igru postavljena i ulična rasvjeta, stolići s klupama te je posađeno šest stabala čime je stvoren ugodan prostor za igru i druženje. Vodeći posebnog računa o sigurnosti djece, igralište je obloženo antistresnom gumenom podlogom. U realizaciju projekta Grad Kaštela je uložio 48.645,00 eura, a središnju spravu za igru koja će zasigurno najviše zanimati male korisnike, vrijednu nešto više od 12.300,00 eura, donirao je Cemex Hrvatska.

"S ciljem poticanja kvalitetnijeg psihofizičkog razvoja djece i obogaćivanja sadržaja za dječju igru, ulaganjima u izgradnju i održavanje dječjih igrališta želimo stvoriti sigurna igrališta prilagođena za djecu svih dobi. Izgradnja igrališta za djecu s antistresnom sigurnosnom gumenom podlogom i popratnim sadržajem klackalica, njihaljke, ljuljačke i vrtuljka osigurana je proračunskim sredstvima Grada Kaštela“, kazao je gradonačelnik Denis Ivanović te dodao kako zahvaljujući Cemexovoj vrijednoj donaciji igralište mališanima nudi veći broj aktivnosti te im potiče maštu i razvija koordinaciju.

„U demografskom pogledu, naravno da su ovakvi sadržaji za mlade obitelji iznimno važni, jer sve sadržaje koje nam Grad osigura ovdje, mladi neće morati tražiti negdje drugdje. Zato hvala Gradu Kaštela i tvrtki Cemex koji su obogatili ovaj dio javnim sadržajem te time omogućili sigurnu aktivnost na otvorenome za našu djecu u blizini naših domova“, rekao je Josip Bonacin, predsjednik MO Kaštel Sućurac.

„U Gradu Kaštela imamo izvrsnog partnera za ostvarivanje ideja koje doprinose društvenoj dobrobiti, što odlično pokazuju svi dosadašnji projekti koje smo proveli. Bilo da se radi o povećanju kvalitete komunalnih usluga, sigurnosti u prometu ili energetskoj učinkovitosti, suradnja na ostvarenju uvijek je kvalitetna, a sada je rezultirala je novim prostorom za djecu u kojem oni mogu sigurno provoditi vrijeme u igri i druženju“, rekao je Alen Voloder, predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska.

Ovo je samo posljednji u nizu projekata Grada Kaštela i Cemexa usmjerenih stvaranju dodane vrijednosti za stanovnike Kaštela. Od uređenja obale Gojače i postavljanja sunčane elektrane koja je omogućila energetsku neovisnost trima udruženjima koja koriste tamošnji objekt, preko otvaranja reciklažnog dvorišta za građevni otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, do projekata usmjerenih na sigurnost u prometu poput izgradnje betonskog autobusnog ugibališta te nogostupa uz sjevernu ogradu tvornice Sv. Juraj te unaprjeđenja regulacije prometa u istočnom dijelu Kaštel Sućurca, partneri kontinuirano traže prilike i realiziraju inicijative koje poboljšavaju kvalitetu života stanovnika Kaštela.