Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

EKOLOŠKE UDRUGE KOD GRADONAČELNIKA

ekoloske_udrugePredstavnici ekoloških udruga razgovarali su s gradonačelnikom Josipom Berketom, predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća, Darkom Varnicom i Brankom Radačićem, o mogućnostima gospodarenja otpadom radi očuvanja okolišta, osobito čistog zraka i pitke vode.Predstavnici Grada Kaštela, među kojima je bio i pročelnik Ronald Rejo, upoznali su članove udruga s poduzetim i planiranim aktivnostima Grada Kaštela u sklopu Programa zbrinjavanja komunalnog otpada. Gradonačelnik Berket je informirao o planiranim radnjama za zbrinjavanje bio i građevinskog otpada, što drži primarnim poslom jer te dvije vrste otpada zauzimaju veći dio ukupnog smeća.

Prof. Tomislav Lerotić također je naglasio važnost odvojenog prikupljanja otpada, te je iznio dobar primjer Krka i Čakovca, gdje su daleko odmakli u tom poslu. U raspravi su sudjelovali još i Goranka Adam, Vinko Grgurević, Anđelko Parčina, te fra Luka Delić, župnik iz Unešića.

Predsjednik Varnica je najavio tematsku sjednicu Gradskog vijeća i svu pomoć u realizaciji javne tribine na temu Zaštita i očuvanje zraka, izvora pitke vode i gospodarenje otpadom. U tome očekuje veliku pomoć i dobru suradnje s predstavnicima ekoloških udruga i ekologa.