Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Dolaskom svete Luce nastavlja se Advent u Kaštelima, za vikend Miro Boem, Zlatko Pejaković i Tamburaški sastav Dukati

Kaštelanska adventska bajka

Povodom blagdana svete Luce, zaštitnice slijepih i slabovidnih osoba, a u okviru Adventa u Kaštelima odnosno Kaštelanske adventske bajke, pripremili smo poseban program za naše najmlađe.

Do dolaska svete Luce, nastupit će plesni klubovi Dea Dia i Spin, zapjevat ćemo s Leom Pućo, a potom i s Bijaćkim slavujima dok je igrokaz pripremio SAU Putalj. 

Nakon što sveta Luce djeci podijeli slatkiše, očekuje ih posebno iznenađenje. 

Vidimo se večeras u Novom parku u Kaštel Lukšiću s početkom u 18 sati.

Za petak, 15. prosinca, za djecu smo pripremili kreativnu božićnu radionicu koja će se održati u dvorcu Vitturi s početkom u 17 sati. Radujemo se zajedničkom druženju.

Napomena: u slučaju lošeg vremena, današnji program će se održati u dvorcu Vitturi.

 Obavijest će biti objavljena na Portalu grada Kaštela.

Božićni grad

Glazba uživo, tri večeri za redom, uz tople napitke i gastronomsku ponudu adventskih kućica na lokaciji Novog parka u Kaštel Lukšiću recept su za dobar provod na otvorenome. Tako će biti i ovog vikenda. Naime, Miro Boem i Aritmija band nastupaju u petak, 15. prosinca s početkom u 21 sat.

Riječ je o glazbeniku Miru Radoviću, u glazbenim vodama poznatiji pod umjetničkim imenom Miro Boem, koji je već kao dječak od 11 godina zabavljao ljude i zarađivao za džeparac. Harmoniku svira od vrtića, a s navršenih 13 godina kupuje svoje prve klavijature, te u kratko vrijeme postaje među najtraženijim glazbenicima za fešte i vjenčanja. Danas je iza njega puno koncerata s bandom, puno kilometara, puno proslava. Miro za sebe kaže da je isti kao i na početku karijere, veliki entuzijast i zaljubljenik u glazbu. Iza sebe ima i šest autorskih pjesama, a kao najdražu suradnji ističe onu s Draženom Zečićem na pjesmi ‘Nemoj nikad žaliti’.

‘Nećemo noćas doma’,  odzvanjat će Kaštel Lukšićem u subotu, 16. prosinca!

Popularni i mnogima omiljeni pjevač zabavne glazbe  Zlatko Pejaković stiže u Kaštela.

‘Čerge’, ‘Misli svatko da je meni lako’, ‘Živio bih kao kralj’, ‘Ako odem prijatelji’,  ‘Nesretnik sam od rođenja’, ‘Rijeke tiho teku’, ‘Nećemo noćas doma’, ‘Otrova, otrova’… tek su neke od pjesama koje će legendarni Pejaković izvesti na pozornici Novog parka u Lukšiću te vjerujemo, napraviti sjajnu atmosferu na omiljenom koncertnom mjestu u gradu.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Pejaković je objavio preko 20 studijskih albuma, a hitove koji su obilježili njegovu sjajnu karijeru pisali su najpoznatiji autori na ovim prostorima.

Za kraj tjedna –  u nedjelju, 17. prosinca zabavljat će nas Tamburaški sastav Dukati!

Dođite, zabavite se, opustite, zaplešite i budite dio naše božićne priče!

Ulaz na sva događanja je besplatan!