Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Dodijeljene nagrade najboljim sportašima

Proteklog vikenda održana je dodjela nagrada najboljim sportašima koja se tradicionalno organizira uoči Dana grada. U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću Komisija za izbor najboljih sportaša jednoglasno je odlučila da je najbolji kaštelanski sportaš Luka Žuljević, borac kick boxing kluba Unirent, a najbolja sportašica judašica JK Dalmacijacement Katarina Krišto.

Komisija sastavljena od sportskih djelatnika i novinara titulu najuspješnijeg kaštelanskog sportaša dodijelila je Luki Žuljević zbog više prvih i drugih mjesta u full contactu, K1, low kicku na državnom prvenstvu, seniorskom europskom prvenstvu, natjecanju Svjetskog kupa  te kao najboljem borcu, po izboru Kick boxing saveza u Hrvatskoj za 2018. godinu.

- Ponosan sam što ostvarujete sjajne rezultate i na taj način promovirate naša Kaštela jer zahvaljujući vašim odličnim uspjesima za naš grad se daleko čuje. Povećali smo ukupna izdvajanja za sport u od iznosu milijun kuna kako bi još više mladih potaknuli da budu izvrsni sportaši. Od srca vam hvala i čestitam na dobrim rezultatima, nastavite tako i dalje, a mi ćemo vas i dalje pratiti koliko god budemo mogli – izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Katarina Krišto bila je najbolja među djevojkama jer je, između ostalog, osvojila prvenstvo Hrvatske, drugo mjesto na prventvu za mlađe seniorke, prva i druga mjesta na natjecanjima Europskog kupa, članica je kadetske i juniorske reprezentacije... Iza Krišto na ovom su se proglašenju plasirale dizačica utega Ada Mulaosmanović te tenisičaica Tena Lukas.

U konkurenciji ženskih ekipa, dosadašnji primat odbojkašicama, ove su godine oduzele članice dizačkog kluba Kaštela, čije su članice na natjecanjima osvajale cijeli niz medalja, a zauzele su i ekipno treće mjesto na prvenstvu Hrvatske. Među ekipama drugo mjesto pripalo je OK Marina Kaštela, a treće OK Kaštela.

Čast odbojke obranili su momci iz OK Mladost Ribola Kaštela, koji su to zaslužili prošlogodišnjom, još jednom uspješnom sezonom. Drugo mjesto osvojili su dizači utega, dok su treći bili judaši JK Dalmacijacement.

Ovaj izbor, kick boksačkoj legendi, Miljenku Šarcu, donio je titulu najboljeg trenera u prošloj godini, jer je Šarac sa svojim borcima osvojio Svjetsko kadetsko prvenstvo, Europsko seniorsko prvenstvo te državno seniorsko prvenstvo.

Posebno emotivno ove večeri bilo je pri dodjeli Trofeja Zajednice športskih udruga, koji se dodjeluje za životno djelo, koji je posthumno dodijeljen Mirku Parčini.

Ni ove godine nisu izostala priznanja mladim perspektivnim sportašima, a to su Petar Stahović, Ivan Biljaka, Antonio Klepo, Ivan Omašić, Manuel Šutić, Niko Romić, Josip Džakula, Karlo čajić, Andre Šalov, Annabela Marjanović, Antonela Biliškov, Katarina Lukas, Jelena Zdilar, Katarina zdilar, Domagoj Križić, Bruno Elez, Ivan Rozga, Petar Vujić, Luka Šimleša, Deni Čavka, Gabriel Injić, Luka Uglešić, Josip MIlković, Josip Žeravica, Marko Veljača, Toni Dželalija, Ivan Dražin, Filip Malnar, Dea Cuculić, Sara Kelić, Sara Omašić, Stipe Iličić, Marta Antonov, Marin Grgantov, Stipe Poljak, Matea Šustić, Lovre Zekić, Antonija Stojan, Mia Ninčević, Mihael Kranjac i Kata Sučić .

Ovom prilikom Kineziološki fakultet u Splitu darivao  je sa po tisuću kuna dvoje najperspektivnijih mladih sportaša, Andreu Šalov iz twirling kluba Kaštela te Luku Uglešića iz KBK Unirent.

Uoči dodjele nagrada najboljim sportašima, nagrađeni su i najbolji kategorizorizirani sportaši za 2018. U Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu dodijeljene su naknade na osnovi ostvarenih rezultata u protekloj sezoni. Kategorizacije izdaje Hrvatski olimpijski odbor na osnovu osobnog zahtjeva svakog športaša i to od prve do sedme kategorije na osnovu kojih ostvaruju naknade. Izdaju se na osnovi Pravilnika i potvrde Nacionalnih saveza da su športaši u određenoj sezoni ostvarili pojedini rezultat. Tako je i Zajednica sportskih udruga Kaštela po postojećem Pravilniku na osnovi Rješenja HOO-a nagradila športaše od prve do četvrte kategorije i to njih 40-ak u 4 kategorije za što je izdvojeno oko 100 000 kn.

Najbolje kaštelanske športaše na početku je predstavila predsjednica Zajednice sportskih udruga Kaštela Mirjana Milić i čestitala na ostvarenim rezultatima.

- Svake godine u okviru Dana Grada priredimo svečanost za najbolje sportaše. Iz proračuna smo za 2018. izdvojili 100 000 kn, a za ovu godinu taj iznos će se povećati na ukupno 150 000 kn. Čestitam vam na uspjehu, nadam se da ćete i idućih godina nastaviti nizati ovako sjajne rezultate – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić, a zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić također se pridružio čestitkama najboljim sportašima.

- Krenula sam od svoje 13.godine od kada se aktivno bavim odbojkom, završila sam kineziološki fakultet i ne mogu uopće zamisliti svoj život bez sporta. Svaka podrška je dobrodošla i puno hvala Gradu na ovim sredstvima – kazala je Nika Stanović, kategorizirana vrhunska sportašica II. kategorije.

Najniža uručena pojedinačna novčana naknada ove godine je 2 250 kn, a maksimalna je 4 500 kn.