Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Dodijeljena priznanja najboljim vatrogascima

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini, a prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima proglašeni su Nikola Bašić, Domjan Bonacin  i Zdeslav – Ante Bešlić.

Nikola Bašić iz DVD-a Kaštela, Domjan Bonacin iz DVD-a Mladost te Zdeslav – Ante Bešlić iz DVD-a Kaštel Gomilica, u prošloj godini ostvarili su pojedinačno više desetaka intervencija i zajedno odradili dvjestotinjak sati na terenu, ali i sudjelovali u brojnim drugim operativnim događanjima i radu s najmlađim članovima društava.

O njihovom radu i razlozima zbog čega su izabrani za najbolje vatrogasce, na svečanom prijemu u Gradskoj vijećnici govorili su Nenad Bonacin, zapovjednik DVD-a Mladost, Ivan Sanader, tajnik DVD-a Kaštel Gomilica te Roko Maletić, zapovjednik DVD-a Kaštela.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak, naglasio je važnost činjenice da nagrađeni vatrogasci u radu svojih društava sudjeluju svim svojim srcem, a unatoč nekim profesionalnim angažmanima i dalje značajno doprinose vatrogastvu u Kaštelima.

Predsjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice Tihomir Zec naglasio je da se Kaštela mogu ponositi svojim vatrogascima.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružila se i njegova zmanjenica Jadranka Matok Bosančić, dok je pročelnica Sandra Zokić napomenula kako se Grad uključio i u nabavku tri nova vatrogasna vozila, čime će se dodatno unaprijediti i olakšati rad vatrogasnih društava.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.