Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Djeca u posjeti Gradskoj upravi. Ivanović: 'Vi ste važan dio kaštelanske priče!'

U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović, dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i stručne poslove Ivana Modrić, u Sali za sastanke Gradske uprave dočekali su predstavnike učenika četvrtih razreda Osnovne škole knez Trpimir iz Kaštel Gomilice, njihove predsjednike i potpredsjednike.

 Gradonačelnik Denis Ivanović približio je djeci rad Gradske uprave, projekte i planove za budućnost te se osvrnuo na ostvarene aktivnosti kojima se uvelike poboljšao život najmlađih stanovnika. Ulaganje u sadržaje za djecu, parkove, igrališta, opremanje škola i vrtića, kao i ulaganja u raznorazne udruge i sport, temelj su za dobro djetinjstvo naših mališana.

 Djecu u Kaštelima pratimo nagradama i stipendijama, a pokušavamo prepoznati što bi vi željeli vidjeti u gradu te prema tome i ići jer vi ste važan dio kaštelanske priče, kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

U razgovoru s gradonačelnikom djeca su slobodno iznosila svoje ideje i prijedloge kako unaprijediti grad koji će biti još ljepše mjesto njihovog odrastanja, a pripremili su i kratak intervju. Zanimalo ih je hoće li dobiti skate park, može li se postaviti još zvučnih semafora, postoji li mogućnost za toboganom u moru ili možda za zoološkim vrtom u Kaštelima. Posebno im je zanimljiva ideja filmskog kina koju su gradonačelniku iznijeli kao veliku želju na što im je odgovorio kako će dati sve od sebe da im se ta želja ostvari. Također, poželjeli su i ormariće u školi , te im je rekao ukoliko ih nakon preuređenja škole ne dobiju, Grad će im tu želju ostvariti. Obradovali su se činjenicama da sljedeće godine stiže "McDonalds" u Kaštel Sućurac te da je u planu i gradnja škole u Kaštel Kambelovcu.

Gradonačelnik Ivanović ih je pažljivo saslušao i zapisao njihove želje i prijedloge te naglasio kako će ih sve pokušati i ostvariti te ih je pozvao da se priključe jednoj od sportskih klubova i/ili udruga te da na taj način sudjeluju i obogate kaštelanski kulturni i društveni život.

Nakon ugodnog razgovora i podjele prigodnih poklona, posjetili su ured gradonačelnika Ivanovića i Gradsku vijećnicu gdje im je približen način rada te suradnja gradonačelnika i Gradskog vijeća. Imali su priliku vidjeti mali dio povijesti Kaštela te naučiti ponešto o obilježjima našeg grada, u ovom slučaju, zastave i grba Grada Kaštela.

Dječja zahvala

Mali, a tako veliki, zahvalili su se gradonačelniku, dogradonačelnici i pročelnici na pozivu i gostoprimstvu, novom iskustvu i saznanjima te na svemu onome što Grad radi i gradi za djecu.

U razgovoru i smijehu je tako za čas prošlo sat vremena, a djeca su se puna dojmova vratila u svoju školu.