Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Dizalo za invalide na plaži Torac u Kaštel Gomilici

Nakon što je prije dvije godine Grad Kaštela u Kaštel Lukšiću instalirao prvi lift za invalidne i slabo pokretljive osobe, ove godine je isti takav lift postavljen na plaži Torac u Kaštel Gomilici.

Lift je namijenjen svim stanovnicima Kaštela te gostima koji imaju potrebu za ovakvom urbanom opremom.

Grad Kaštela zbog velike razvedenosti obale i velikog broja plaža svake godine investira značajna sredstva u plaže i urbane sadržaje na plažama po svim Kaštelima.

Tako su prethodnih desetak godina izgrađene  tri betonske  invalidske rampe; na plaži Gabine u Kaštel Štafiliću, Drugom nasipu u Kaštel Starome i na Glavici u Kaštel Lukšiću, a ovi liftovi  na električni pogon u Lukšiću i Gomilici nadopunjuju ove ranije izgrađene sadržaje.

Radi se o hrvatskom proizvodu tvrtke Elektromotori d.o.o. iz Slavonskog Broda, a vrijednost lifta je oko 23.000,00 eura. 

Građevinske radove sanacije mula  izvela je tvrtka Platanus.o.o.  iz Trstena, a elektoinstalaterske radove su izveli djelatnici Vlastitog pogona Grada Kaštela.

Inox ogradu je montirala  tvrtka Damor d.o.o iz Kaštela.

Ukupna vrijednost radova je oko 30.000,00 eura.

Lift se koristi na isti način kao i u Kaštel Lukšiću pa molimo zainteresirane koji bi koristili lift za svoje potrebe da se jave u Vlastiti pogon  na 021 205 206 kako bismo  im osigurali upravljač za korištenje.

I ovom prilikom apeliramo i molimo sugrađane da  uredno koriste i čuvaju ovaj lift jer se radi o specifičnoj i vrijednoj opremi za sve nas, a pogotovo za osobe kojima je ona korisno i neophodno pomagalo.