Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

CVIJEĆE I SVIJEĆE ZA POGINULE ANTIFAŠISTE

spomenikU povodu 65. obljetnice pobjede nad fašizmom, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Kaštela, s izaslanstvima Grada Kaštela i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, u subotu, 8. svibnja, u 8 sati, položit će cvijeće i zapaliti svijeće na spomen obilježjima poginulim u Drugom svjetskom ratu.

U Kaštel Sućurcu cvijeće će položiti i svijeće upaliti na spomen ploči kod Doma hrvatskih branitelja, u Kaštel Gomilici na spomen kosturnici kod župne crkve, u Kaštel Kambelovcu na spomenik „Trs" na brcu, a za Kaštel Stari, K. Novi i K.Štafilić na spomen ploču kod O.Š. „Bijaći" Isti dan, u 9 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće ispred spomen pločom u Kaštel Lukšiću (kod prodavaonice Konzum).

Na taj će se način prisjetiti svih poginulih u Drugom svjetskom ratu, među kojima je bilo i 421 Kaštelanin.U ime Grada Kaštela cvijeće će položiti pročelnik Darko Opačak.

Izaslanstvo Predsjedništva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Kaštela bit će nazočno i svečanoj akademiji, koja će se, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Sabora i Vlade, održati u nedjelju, 9. svibnja u Zagrebu, navedeno je u dopisu predsjednika Udruge Ilije Sokola.