Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Crveni pješački prijelazi u blizini škola

S obzirom na činjenicu da Grad Kaštela posebno vodi računa o svojim najmlađim stanovnicima, na području cijelog grada uređuje prilaze osnovnim školama, a postavljeni su i pješački prijelazi u crvenoj boji kako bi djeca bila što vidljivija vozačima za vrijeme prelaska prometnice. Crveni pješački prijelazi izrađeni su u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama.

U Kaštel Sućurcu od početka školske godine je u funkciji kompletno uređeno semaforizirano raskrižje kraj Osnovne škole kneza Mislava gdje je postavljen uređaj za mjerenje brzine s prikazom trenutne brzine kretanja vozila, a obnovljena je vertikalna i horizontalna signalizacija.

Osim toga, radi se i na pronalaženju što sigurnijeg prometnog rješenja kad su u pitanju osnovne škole u Kaštel Lukšiću i Kaštel Gomilici. Nakon izrade geodetske podloge, provjerava se mogućnost izmještanja autobusnog stajališta iz postojećeg križanja pokraj Osnovne škole Ostrog, a u tijeku je izrada projekta za semafor u blizini Osnovne škole kneza Trpimira gdje će se također rekonstruirati postojeći semafor na Cesti dr. Franje Tuđmana.