Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

ČOVJEK KOJI JE IZGUBO POSAO, GUBI I SVOJE DOSTOJANSTVO

zapoljavanje_1
Na trećem Sajmu poslova, koji je otvoren u utorak, 2. ožujka, u Kaštelima, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pozdravljajući sve nazočne, gradonačelnik Josip Berket zahvalio je brojnim tvrtkama, koje su se odazvale i predstavile u hotelu Resnik.

„Kako je nedavno netko s visoka u Kaštelima rekao da „nije svako zlo za zlo“, tako isto mislim da je ova kriza doprinjela da mi svi zajedno radimo na tome da se poštiva svako radno mjesto. Ovo je prilika i najbolji način da se, svi koji ste zainteresirani, poslodavci i oni koji traže posao, nađu i pokažu zajednički interes. Na nama koji živimo od proračuna je također briga da olakšamo poslodavcima taj njihov veliki zadatak oko zapošljavanja ljudi. Čovjek bez posla gubi dostojanstvo i hvala Bogu da smo shvatili koliko vrijedi jedno radno mjesto. Kao što su hrvatski branitelji bili na prvoj liniji kako bismo dans imali Hrvatsku, tako je i sada prva linija borbe za ovu Hrvatsku svako radno mjesto“ – zaključio je gradonačelnik Berket i dodao kako bi posebno razumijevanja trebali imati svi koji žive od proračuna prema onima koji ih hrane.

Zamjenik župana, Visko Haladić, izrazio je zadovoljstvo brojem odazvanih tvrtki, koje su se uključile u obrazovanje i prekvalifikaciju nezaposlenih osoba.

„ Smatram da je to jedini pravi put da mladi ljudi i osobe koje su na žalost ostale bez posla, kojih je u ovoj županiji preko 30 tisuća, ostvare svoj san i pronađu novi posao“, kazao je zamjenik župana Haladić, otvarajući Sajam poslova.

Nakon svečanog otvaranja i predstavljanja svih poslodavaca i obrazovnih programa na izložbenim pultovima, održana je radionica pod nazivom Važnost vještina za uspjeh na tržištu rada, a zatim i okrugli stol na temu Kako vam psiholog može pomoći kod odabira radnika.

Inače, gradonačelnik Josip Berket odazvao se pozivu organizatora i na svečano otvaranje Sajma GAST u Splitu, u srijedu, 3. ožujka, koji je na Žnjanu okupio 1273 izlagača iz 15 zemalja.

zapoljavanjezapoljavanje_3