Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Članovi „Posejdona“ s peharom prvaka Europe stigli na prijem u Gradsku upravu

Članovi pikado kluba „Posejdon“ iz Kaštel Kambelovca osvojili su prvo mjesto na nedavno održanom prvenstvu Europe koje se odvijalo španjolskom Benidormu. Dio osmeročlane ekipe na čelu s predsjednikom kluba Josipom Ljubasom stigao je na prijem u Gradsku upravu, gdje su gradonačelniku Denisu Ivanoviću i Ivani Modrić, pročelnici Upravnog odjela za poslove Gradonačelnika i stručne poslove, prenijeli iskustva sa uspješnog natjecanja.

„Do kraja smo došli najtežim mogućim putem, preko njemačkih ekipa koje su u svijetu pikada broj jedan što potvrđuje činjenica da imaju registriranih preko 60 tisuća igrača, dok nas u Hrvatskoj ima oko 2700. U finalu je bila drama, igrali smo protiv njemačkog sastava koji je izbacio zagrebačku ekipu predvođenu najboljim hrvatskim pikadistom Borisom Krčmarom, radilo se doslovno o jednoj strelici koju je naš Pero Ljubić pogodio i tim smo činom nakon 2019. godine ponovno postali europski prvaci“, kazao je Filip Lagator, igrač „Posejdona“, a ujedno i tajnik Hrvatskog pikado saveza.

Na turniru je nastupilo 45 ekipa iz 14 nacija, a „Posejdon“ je do uspjeha došao vlastitim snagama iako pravila dopuštaju da se ekipa može pojačati jednim igračem koji nije član kluba. Osim ovog uspjeha, članovi kluba Ivica Cavrić i Marko Janjić bili su dio reprezentacije Hrvatske koje je nekoliko dana nakon spomenutog natjecanja osvojila zlato u konkurenciji reprezentacija, što govori u prilog tomu kako pikado laganim, ali sigurnim koracima sve više raste i postaje prepoznatljiv kao sport. „Posejdon“ je ove godine na Prvenstvu Hrvatske završio kao drugi na tablici, dok su u kup natjecanju zauzeli treće mjesto. Ono što im u narednoj sezoni slijedi uz standardna natjecanja je i svjetsko prvenstvo koje će se održati nakon pauze od pet godina. Predsjednik Ljubas kazao je kako u sljedeću sezonu ulaze sa gotovo 40 igrača koji čine A, B i C ekipu, a imaju i žensku seniorsku ekipu te juniore.

Kroz razgovor s gradonačelnikom članovi „Posejdona“ kao najveći problem istaknuli su nedostatak prostora za trening, a dogovoreno je da će se u budućnosti pokušati pronaći neko adekvatno rješenje. Gradonačelnik i pročelnica čestitali su im, poželjeli sreću u daljnjim natjecanjima i uručili im poklon vaučer kao nagradu za postignuti uspjeh.

Do titule europskih prvaka „Posejdon“ su doveli kapetan Miro Buha, Filip Lagator, Marko Janjić, Vladimir Lešić, Zvonimir Sesartić, Pero Ljubić, Ivica Cavrić i Hrvoje Mlakar.