Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

ČESTITKE JUNIORSKOJ DRŽAVNOJ PRVAKINJI

TENISGradonačelnik Josip Berket primio je juniorsku državnu prvakinju, mladu Kaštelanku Tenu Lukas, koja je došla u pratnji brata Felixa, ujedno i trenera.Čestitajući na izvanrednom uspjehu, gradonačelnik Berket je poručio 15-godišnjoj tenisačici da tako nastavi i dalje, te da posebno vodi računa o školi, koju Tena do sada redovito pohađa.

Podsjetimo kako je, 29. travnja ove godine u Samoboru održano juniorsko prvenstvo Hrvatske, na kojem je Tena bila najuspješnija, a svega tjedan dana ranije, u Mostaru je osvojila svjetski ITF juniorski turnir.
Uz odlične igre na tenis terenima, Tena je i odlična učenica u Turističkoj školi u Trogiru, gdje uz razumjevanje ravnatelja i svih nastavnika, unatoč, velikom broju izostanaka, vrlo uspješno prati redovan program obrazovanja.
Inače, Tena je otkrila svoj veliki talent već na prvim turnirima, pa je tako na Državnom prvenstvu do 10 godina, osvaja drugo mjesto. Sa 12 godina igrala je za hrvatsku reprezentaciju na Kupu Nacija u Bresci (Italija) gdje je osvojila 3. mjesto. U konkurenciji do 14 godina igra finale singla i parova u Pescari, turniru najjače europske kategorije, te polufinale u Vinkovcima istog ranga. Osvajanjem Nike Masters-a u Hrvatskoj, ima pravo igranja na svjetskom Nike Mastersu u Dominikanskoj Republici, gdje je bila jedna od favoritkinja, ali je na žalost zbog ozljede morala predati meč.

TENIS1