Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

22. Kaštelanski praznik cvijeća

U organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, suorganizaciji SŠ Braća Radić, Udruge Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Odgojno-obrazovne ustanove Kaštela, OŠ Ostrog i Botanički vrt, Grada Kaštela kao generalnog pokrovitelja, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Županije splitsko-dalmatinske i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva kao pokrovitelja, a povodom akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“, pozivamo vas na svečanost otvaranja 22. Kaštelanskog praznika cvijeća „More i cvit"  u parku Đardin u Kaštel Novome 12. – 14. svibnja 2023. godine

U petak, 12. svibnja, u parku Đardin u Kaštel Novome s početkom u 10:45 sati - Cvjetna povorka (od vrtića Maslina), a sudjelovat će Djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje, KUD Zaninović, KUD Karol Wojtyla, SAU Putalj, KUD Putalj, Kaštelansko dječje kazalište Škatula dok će se svečanost otvaranja upriličit s početkom u 11 sati uz zabavno glazbeni program Ples i pjesma u cvijeću sudionika Cvjetne povorke. Zatim slijedi dodjela nagrada i priznanja sudionicima po svim kategorijama, a kategorije su:

 

 35. Eko natjecanje odgojno-obrazovnih ustanova Kaštela i Kaštelanske zagore,

 31. izbor Najljepšeg kaštelanskog perivoja i

11. izbor Najljepše okućnice kaštelanske Zagore

22. Kaštelanski praznik cvijeća - izlagači

 

Obilazak izložaka – cvjetni aranžmani, dendrološki materijal  i suveniri

Izložba je otvorena za posjetitelje od 12.-14. svibnja 2023. (petak, subota i nedjelja)

 

U petak, 12. svibnja, u Župnoj crkvi K. Novi održat će se koncert Bijaćke vile s početkom u 19:30 sati.

U subotu, 13. svibnja, održat će se Eko akcija u K. Štafiliću, čišćenje podmorja i plaža u suradnji s SŠ Braća Radić, MO K. Štafilić i Udruga Gabine.