Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

21. Kaštelanski praznik cvijeća "Kaštelanski perivoji"

U organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, suorganizaciji SŠ Braća Radić, Udruge Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Odgojno-0brazovne ustanove Kaštela, OŠ Ostrog i Botanički vrt, Grada Kaštela kao generalnog pokrovitelja, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Županije splitsko-dalmatinske i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva kao pokrovitelja, a povodom akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“, pozivamo vas na svečanost otvaranja 21. Kaštelanskog praznika cvijeća „Kaštelanski perivoji“  u parku Đardin u Kaštel Novome 13. – 15. svibnja 2022. godine

U sklopu ovogodišnjeg Kaštelanskog praznika cvijeća u ponedjeljak, 9. svibnja, SŠ Braća Radić, u Kaštel Štafiliću, restoran, s početkom u 11:00 sati održat će se edukacija i radionica u suradnji sa RERA na temu Održivi  turizam – priprema destinacije za dobivanje certifikata održivog turizma.

U petak, 13. svibnja, u parku Đardin u Kaštel Novome s početkom u 10:45 sati - Cvjetna povorka (od vrtića Maslina), a sudjelovat će Djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje, KUD Zaninović, KUD Karol Wojtyla, SAU Putalj, KUD Putalj, Kaštelansko dječje kazalište Škatula dok će se svečanost otvaranja upriličit s početkom u 11:00 sati uz zabavno glazbeni program Ples i pjesma u cvijeću sudionika Cvjetne povorke.

Obilazak izložaka – cvjetni aranžmani, dendrološki materijal  i suveniri

Izložba je otvorena za posjetitelje od 13.-15. svibnja 2022. (petak, subota i nedjelja)

U subotu, 14. svibnja, s početkom u 11:00 sati u Botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću  održat će se Dodjela nagrada i priznanja sudionicima po svim kategorijama uz zabavno glazbeni program učenika OŠ Ostrog.

Kategorije su:

 34. Eko natjecanje odgojno-obrazovnih ustanova Kaštela i Kaštelanske zagore,

 30. izbor Najljepšeg kaštelanskog perivoja i

-10. izbor Najljepše okućnice kaštelanske Zagore

Voditeljica programa je Marijana Vulas.