Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

200 mališana u 3. Maloj vatrogasnoj olimpijadi

Vatrogasna zajednica grada i Dječij vrtić "Kaštela" organiziraju 3. Malu vatrogasnu olimpijadu, u petak, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Nogometnog kluba GOŠK u Kaštel Gomilici. Ove godine snage će odmjeriti 196 djece podijeljenih u 28 ekipa uz učešće 35 odgajatelja i 25 sudaca i članova tehničkog osoblja. Ekipe se natječu u igricama spretnosti i brzine koje su slične vježbama odraslih vatrogasaca. U ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovat će djeca iz DV "Kaštela", DV "Čarobni pianino", vjerskih vrtića Kaštela, DV "Maslačak" iz Primorskog Dolca, te gosti, djeca iz DV "Ribice" iz Čakovca. Igrama će koordinirati teta Karmen Badrov, a ne sumnjamo da će sudionici natjecanja, odgojitelji, druga djeca iz vrtića, roditelji, tete i bake koji dođu iskazati podršku i navijati, napraviti atmosferu prvoligaške nogometne utakmice.

Cilj je što kvalitetnije i uspješnije organizirati vatrogasne igre, putem kojih će se djeci i mladeži pokazati lijepa strana vatrogastva, koje se ne svodi samo na gašenje požara i samu preventivu u koje se trebaju uključiti, danas kao mladež, a sutra kao punopravni članovi društva. Tako će djeca i mladež uz igru i zabavu naučiti puno o vatrogastvu i njegovoj važnosti.

Nakon završenog službenog dijela natjecanja, sva djeca biti će dijelom milenijske fotografije Šime Strikomana, te će svojim tijelima formirati broj 193 koji je od nedavno novi pozivni broj vatrogasaca.