Natječaji i oglasi

Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

Pola milijuna kuna potpore kaštelanskim poduzetnicima

Predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem upriličili su svečano potpisivanje ugovora za 15 poduzetnika koji su se javili na javni poziv raspisan u svrhu dodjele potpora za razvoj poduzetništva u ovoj godini.

- Riječ je o novoj mjeri kojom smo našim poduzetnicima podijelili ukupno pola milijuna kuna bilo da je riječ o mladim poduzetnicima ili onima koji već imaju svoje tvrtke i uredno posluju. S obzirom da svojim radom ujedno doprinose gradskom proračunu i otvaraju nova radna mjesta, ovo je jedan način na koji smo im odlučili zahvaliti za trud i zalaganje. Ovu poticajnu mjeru nastavit ćemo i iduće godine kada ćemo pripremiti i poticajnu mjeru za poljoprivrednike s područja Kaštela kojima će također mnogo značiti svaki dodatni izvor prihoda – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Potpore su odobrene i dodijeljene u skladu s propisima o državnoj potpori i odobrene su samo onim korisnicima koji već nisu koristili najveći dopušteni iznos državne potpore za iste opravdane troškove, odnosno dopušteni iznos državne potpore male vrijednosti. Gospodarskim subjektima koji imaju registrirano sjedište na području grada Kaštela također su dodijeljene potpore, a morali su imati najmanje jednog zaposlenika koji ujedno može biti i vlasnik gospodarskog subjekta.

Sredstva potpore uplaćuju se na račun korisnika, a sve u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.