Natječaji i oglasi

Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

Likovno-književna večer uz Biljanu Sesar, Tomislava Šovagovića i klapu Štorija

Kako slikarstvom, humorom i pjesmom izliječiti svakodnevne probleme, otkrit će vam slikarica Biljana Sesar, književnik Tomislav Šovagović i klapa Štorija u Književno-likovnoj večeri „Od rijeke do mora“ u četvrtak 12. rujna u 19.30 u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu na adresi Gospojska štrada 1.

 

Tom prilikom će biti upriličeno otvaranje 14. samostalne izložbe nagrađivane slikarice Biljane Sesar, koja će se Kaštelanima predstaviti s radovima nastalim u razdoblju od 2005. do 2019. godine, a podijeljeni su u četiri cjeline: “Bunska idila”, “Vilini konjici”, “Apoksiomen” i “Periske” (za ciklus Periske nagrađena je prvom nagradom u Likovno-literarnom natječaju Gradske knjižnice Kaštela „Kaštelanske štorije 2019.“). Izložba će biti otvorena do 4. listopada.

 

Po otvaranju izložbe uslijedit će književna večer s Tomislavom Šovagovićem, višestruko nagrađivanim književnikom, teologom, novinarom i urednikom te pranećakom velikog hrvatskog glumca Fabijana Šovagovića koji će se Kaštelanima predstaviti s bogatim humorističnim repertoarom objavljenih i nagrađenih priča u kojima na šaljiv način progovara o odrastanju u Šibeniku i životu u Slavoniji.

Tomislav Šovagović u svojim iznimno zabavnim književnim djelima iz zaborava izvlači brojne humoristične situacije iz djetinjstva i mladenačkog doba, opisujući dalmatinsko-slavonske kombinacije na jednostavan i urnebesan način.

Upravo iz tog razloga ova književna večer s pranećakom “Strikana” Fabijana Šovagovića nosi naslov „Od komarče do čvaraka“.

 

U glazbenom dijelu programa nastupit že ženska klapa Štorija.

 

Biljana Sesar rođena je 18.10.1955. godine u Mostaru. Školu za primijenjenu umjetnost kiparskog smjera i Pedagošku akademiju likovne umjetnosti završila je u Splitu. Paralelno s radom u nastavi vodila je Atelje-galeriju Sesar u Starom gradu u Mostaru. Ilustrirala je brojne slikovnice i knjige te je autorica eko-poruke video-animacije “Crvena nit”. 

U osobnosti njenih opusa prožimaju se ciklusi transformacije tradicije eko-etike, kontakta s prirodom. Članica je društva HLU u BiH. Imala je više samostalnih i skupnih izložaba. Živi u Mostaru i Kaštel Štafiliću.

Ovom prilikom u Kaštelima će predstaviti svoje radove pod naslovom „Od rijeke do mora – periske i lošćure“, za koje je nagrađena prvom nagradom na natječaju Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije".

 

Tomislav Šovagović rođen je 16.12.1976. g. u Šibeniku. Diplomirani novinar i teolog, autor pet knjiga, a prvijenac, zbirka priča „Rudnik čvaraka“ (Mozaik knjiga, 2012.), nagrađena je nagradom „Ivan i Josip Kozarac“ za knjigu godine 2012. u Vinkovcima. Objavio je i zbirke priča „Cesta knezova bribirskih“, „Ispod skala“ i „Latifundija“ te roman „Mangan“. Dobitnik tridesetak nagrada za poeziju, prozu i novinarstvo. Živi i radi u Zagrebu.

Prva Šovagovićeva zbirka kratkih priča „Rudnik čvaraka“ posveta je Slavoniji njegova djetinjstva promatranoj očima dalmatinskoga dječaka, dok su zbirke kratkih priča „Cesta knezova Bribirskih“ i „Ispod skala“ posveta Dalmaciji i rodnom Šibeniku. Zbirka priča „Latifundija“ govori o životu s Fabijanom Šovagovićem, dok se kroz roman „Mangan“ (Naklada Bošković) ponovno provlači Šibenik.