< Povratak

Završnica projekta „I šah je sportska/društvena igra“ uz gostovanje Vladimira Cvetnića

DAN OTVORENIH VRATA DJEČJEG ODJELA GKK U KAŠTEL STAROME UZ PODJELU MEDALJA U ŠAHOVSKOM NATJECANJU

Veliko finale projekta Dječjeg odjela Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Starome I šah je sportska/društvena igra održati će se u petak 14. lipnja 2024. u 12.25 sati u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome na adresi Slavonska 7, u sklopu Gradske dvorane i u blizini OŠ prof. Filipa Lukasa. Na događanju, u sklopu kojeg će ujedno biti organiziran i „dan otvorenih vrata“ kao poseban gost sudjelovat će autor knjige Šah i kako ga lako naučiti igrati, šahovski trener Vladimir Cvetnić. Nakon odigranog finala, pobjednicima će biti uručene medalje, a svima ostalima zahvalnice za sudjelovanje.

O projektu I šah je sportska/društvena igra

 I šah je sportska igra je projekt Dječjeg odjela GKK u Kaštel Starome koji je započeo 2022. godine. Naime, te godine je u sklopu Noći knjige predstavljena autorska slikovnica Darije Budiša Magična igra koja je potaknula suradnju Dječjeg odjela GKK s tadašnjim 2. C razredom OŠ prof. F. Lukasa i učiteljicom Jurijanom Škopljanac. Projekt je nastavljen u suradnji s osnovnoškolcima, ali i u suradnji s Darijom Budiša koja se s knjižničarima i mladim ljubiteljima šaha nastavila družiti u svojstvu mentorice i šahovske trenerice.

Veliko finale projekta I šah je sportska igra ove će se godine po treći put održati u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome, a istom prilikom bit će održan „dan otvorenih vrata“ u sklopu kojeg će se svi zainteresirani moći upoznati s ovim projektom, ali i sa svim ostalim aktivnostima Dječjeg odjela GKK u Starome te će se moći upisati u GKK po cijeni od 10 €.

Iz Dječjeg odjela u Kaštel Starome pozivaju svu zainteresiranu djecu, ali i roditelje, da im se pridruže u velikom šahovskom finalu, odnosno u završnici projekta I šah je društvena igra u petak 14. lipnja u 12.25, nakon čega će se svi nastaviti družiti uz ples, kolače i sokove, i naravno, uz razgovor o knjigama i knjižničnim projektima za djecu i mlade koji se tijekom godine održavaju u Dječjem odjelu.

 

Više informacija na: 021 230 172 i stari@gkk.hr.