< Povratak

SAVJET MLADIH DOBIO PODRŠKU VIJEĆNIKA

SAVJET MLADIH DOBIO PODRŠKU VIJEĆNIKA

Gradski vijećnici su većinom glasova prihvatili predložene izmjene i dopune Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Kaštela, koje se uglavnom odnose na pokretanje postupka za izbor članova Savjeta mladih Grada Kaštela javnim pozivom.

Budući da Savjet mladih Kaštela, obzirom na broj stanovnika, broji devet članova, koji se biraju na mandat od dvije godine, a trenutno ih ima šest, preostali se članovi trebaju birati javnim pozivom. Prema dosadašnjoj odluci javne je pozive trebalo objavljivati i u javnim glasilima, što inače nije zakonska obveza. Zbog troškova, koji po pozivu iznose oko 7 tisuća kuna, vijećnici su prihvatili prijedlog da se ubuduće javni pozivi objavljuju samo na Službenim stranicama Grada Kaštela.

Članica Savjeta mladih Mirela Pigler iznijela je vijećnicima program rada s financijskim planom za 2014. godinu, kojeg su vijećnici također većinom glasova prihvatili, uz jedan suzdržani glas.

Tako će se za ostvarenje svih aktivnosti iz programa Savjeta mladih u proračunu Grada Kaštela izdvojiti ukupno 50 tisuća kuna.

Podsjetimo, Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada Kaštela.

Raspravu u Gradskom vijeću o ovoj temi možete pogledati na video snimci od 00:08:01

 

Poveznice