Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

VIDEO: Povodom Dana grada Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Povodom Dana grada Kaštela jučer je u Marini Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednici su nazočili predstavnici gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstva susjednih gradova i općina, predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija, saborski zastupnici Ante Sanader i Ante Bačić, izaslanica predsjednika Vlade, ministrica demografije Vesna Bedeković, župan Blaženko Boban, a sve njih pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljajući gradom najbolje što možemo i znamo. Kao što sam više puta isticao najveći prioriteti u ovom mandatu, svakako će biti nastavak izgradnje komunalne infrastrukture - kazao je između ostalog Udovičić dok je gradonačelnik Ivanović dodao kako su uz komunalnu infrastrukturu na vrhu liste prioriteta i djeca i mladi.

-Mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Da smo na dobrom putu ukazuje činjenica da smo drugi grad u Hrvatskoj po natalitetu-kazao je Ivanović čije je demografske mjere pohvalila ministrica Bedeković kazavši kako njezino ministarstvo na brojnim projektima surađuje sa Kaštelima.

Ovom prilikom prisutni su mogli pogledati i kratak promotivni film „Kaštela – grad po mjeri čovjeka“ koji govori o realiziranim projektima u proteklom razdoblju kao i budućim planovima kad je riječ o investicijama koje trenutno idu i preko 100 milijuna kuna, a posebno kad je u pitanju uređenje gotovo 20 km duge obale.

-Dobra koordiniranost svih dionika u društvu jedini je ispravni put ka podizanju demografske slike ali i pružanja što boljih socijalnih mjera. U ovom trenutku u Splitskoj županiji realiziramo projekt od oko 17 milijuna kuna i to za osobne asistente djeci s poteškoćama u razvoju ali i produženi boravak u školi. Od velike uloge su i udruge a ovom prilikom ponosno ističem udruge Sv. Jeronim i Udrugu tjelesnih invalida Kaštela koje su pravi primjer profesionalnog djelovanja kroz brojne projekte, a uz to, što mi je posebno drago, a moram istaknuti i kako je udruga Sv. Jeronim dobila državnu nagradu za humanitarni rad-riječi su ministrice Bedeković.  

Pozdravne riječi domaćinima uputio je i župan Boban koji je naveo projekte koje u Kaštelima sufinancira županija te je dodao kako mu je iznimno drago što se drugi najveći grad u županiji razvija jako dobro, jer su investicije vidljive na svakom koraku.

Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima a ovogodišnjim dobitnicima dodijeljene su na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nagradu Grada za životno djelo dobio je Ante Vuletin i to za iznimno postignuće u otkriću kaštelanskog crljenka te razvoju kaštelanskog vinogradarstva i vinarstva ali i podizanju ugleda Grada na vinskoj karti svijeta. Posthumno, nagrada Grada, dodijeljena je Milivoju Novaku za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu grada, dok je osobna nagrada pripala Ljiljani Garbati, za osobiti doprinos u dječjoj kulturi i stvaralaštvu, te Marinu Terziji, za glazbena postignuća i osobiti doprinos u društvenom životu grada. Skupna nagrada otišla je u ruke članica humanitarne udruge „Srce za srce“ za osobiti doprinos i skrb u pružanju pomoći potrebitim građanima, dok je osobna nagrada za humanost uručena Anđeli Salapić kao izraz zahvalnosti za humanitarni rad i nesebično pomaganje potrebitima. Osobne nagrade za 100 i više puta darovanu krv dobili su Srećko Ćubrilo i Ivica De Michelli Vitturi.


 

More links