Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

Otvorenje izložbe „Villa Nika“ u dvorcu Vitturi

U četvrtak 4. lipnja, s početkom u 20 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću bit će otvorena izložba „Villa Nika“ autorice Sanje Acalija koja je ujedno i muzejska savjetnica. Likovni postav izložbe potpisuju David Milić i Sanja Acalija uz pomoć suradnika Roberta Jozića, Davora Kamenjarina i Đanija Martinića.

Realizaciju izložbe i tisak kataloga omogućili su Grad Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela. Izložba će biti postavljena u dvorani za povremene izložbe u prizemlju kaštela Vitturi i otvorena za posjetitelje do kraja kolovoza u redovnom radnom vremenu Muzeja. 

Zamisao i postavljanje izložbe o Villi Niki potaknuto je obilježavanjem stotinu desete obljetnice organiziranog smještajnog turizma u Kaštelima. Uz češkog liječnika dr. Henrika Šoulavya koji je godine 1909. otvorio prvi turistički pansion za redovite goste u Kaštel Lukšiću jedan od turističkih vizionara je svakako i dr. Petar Kamber, prvi kaštelanski hotelijer. On je 1902. godine na morskoj obali, na predjelu Gostinj u Kaštel Starome sagradio obiteljsku kuću za odmor – Villu Niku. Do 1917. godine, učvrstio je posjed i uredio perivoj na kojemu će sagraditi i 1928. godine otvoriti prvi kaštelanski hotel  - Hotel Palace.

Povod izložbi je obnova Ville Nike koja će nakon dugog niza godina propadanja biti obnovljena u izvornom obliku i dostupna građanima Kaštela i njihovim gostima. Nastala je prikupljanjem sačuvanih primarnih i sekundarnih materijalnih tragova i već izblijedjelih sjećanja starijih protagonista. U Državnom arhivu u Splitu pohranjen je dio arhivske građe kao Osobni fond dr. Petra Kambera, u Muzeju grada Kaštela u okviru Dokumentarne zbirke čuvaju se fotografije, razglednice i dopisnice.

Izložba je prilika da posjetitelje budu bolje upoznati s tom vrijednom kućom, jednom od najstarijih na kojoj su se pojavili elementi secesije u Kaštelima.