Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

Izložba „Zambratija – prapovijesni šivani brod“

Muzej grada Kaštela će povodom obilježavanja Dana grada Kaštela 2020., ugostiti izložbu „Zambratija – prapovijesni šivani brod“ Arheološkog muzeja Istre. Riječ je o izložbi koja je privukla veliki interes javnosti i koja je gostovala u više muzeja u Hrvatskoj (Zagreb, Dubrovnik, Šibenik i Zadar). 2017. godine autori su dobili priznanje Hrvatskog muzejskog društva za realiziranu izložbu i godišnju nagradu Hrvatskog arheološkog društva.

Izložbom su prikazani rezultati podmorskog arheološkog istraživanja brodske konstrukcije iz razdoblja prijelaza iz brončanog u željezno doba, rađenog tehnikom šivanja u uvali Zambratija kod Umaga. Zbog arhitektonskih karakteristika i datacije, ovaj šivani brod zasad nema analogija na čitavom Mediteranu. Izložba je nastala kao rezultat hrvatsko-francuske suradnje, a potpisuju je autori dr.sc. Ida Koncani Uhač iz Arheološkog muzeja Istre, dr. sc. Giulia Boetto iz Centra Camille Jullian (CNRS, Sveučilište Aix-Marseille) i Marko Uhač iz Konzervatorskog odjela u Puli – Ministarstvo kulture RH. Izložbu će otvoriti Ljubomir Radić, ravnatelj Hrvatskog pomorskog muzeja.

Izložba će biti otvorena 5. ožujka 2020. u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu u 20 h, a moći će se razgledati do 30. travnja 2020.