Sukladno članku 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11) te članku 5. Uredbe o objavama javne nabave (NN 10/12), sve objave se objavljuju u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Objave na ovoj stranici služe u informativne svrhe, te za pripremu ponude preporučujemo preuzimanje dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske iz razloga što se gospodarski subjekti prilikom preuzimanja dokumentacije sa stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave evidentiraju da su preuzeli dokumentaciju te se gospodarskim subjektima u slučaju da naručitelj uvrsti novi dokument ili izmjeni postojeći za predmetnu nabavu automatski dostavlja obavijest elektroničkom poštom kojom ih se obaviještava o promijeni dokumentacije za predmetnu nabavu.

Gradonačelnik Denis Ivanović predstavio realizirane projekte u protekle tri godine

Denis Ivanović preuzeo je dužnost gradonačelnika prije tri godine, nakon što je u prvom krugu na lokalnim izborima dobio povjerenje građana. Upravo zbog svoje obveze i dužnosti prema građanima odlučio je sazvati konferenciju za medije i informirati javnost o tome što je sve, zajedno sa svojim timom, napravio u proteklom razdoblju, a svoj izvještaj započeo je ostvarenim projektima vezanim za komunalu. Tako je od početka mandata do danas, u komunalnu infrastrukturu uloženo 200 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Uključujući projekte koje provodi EKO agencija, samo u posljednjih godinu dana u Kaštela je uloženo 30 milijuna kuna što se odnosi na izgradnju vodoopskrbe i fekalne odvodnje.

  • Radovi na izgradnji vodoopskrbe Kaštel Gomilice su završeni, ovih dana će biti obavljen tehnički pregled i primopredaja tako da mogu ponosno najaviti spajanje prvih kućanstava za mjesec dana. U tijeku je izbor izvođača za vodoopskrbu u Rudinama. U zadnjih godinu dana, na predjelu Raduna, Rudina i dijela Gomilice izgrađeno je nešto manje od 6 km mreže. Što se tiče kanalizacije, u zadnje tri godine smo preko 60 ulica spojili na fekalnu odvodnju, a riječ je o ulicama koje nisu u nadolazećem projektu aglomeracije. Zahvaljujući Vodovodu i kanalizaciji te EKO Agenciji u prethodnom kvartalu sanirani su mnogobrojni ispusti zbog kojih smo protekle godine imali onečišćenje mora tako da vjerujem da ćemo ove godine toga biti pošteđeni – kazao je gradonačelnik Ivanović dodajući kako je završena druga faza uređenja Ceste dr. Franje Tuđmana od trgovačkog centra do Solina, a ove jeseni kreće treća faza rekonstrukcije.

Nadalje, uređen je nogostup u Kaštel Gomilici, a idućih mjeseci kreće sanacija nogostupa uz cestu u Kaštel Kambelovcu. Svake godine se za asfaltiranje ulica izdvoji oko 6 milijuna kuna proračunskog novca. U izgradnji je i groblje u Kaštel Kambelovcu čiji je dovršetak planiran do kraja ove godine, radovi u luci Kaštel Stari započeli su početkom godine, druga faza uređenja plaže Glavice u Kaštel Lukšiću također je u tijeku, u izradi su idejni projekti za obalu u Kaštel Sućurcu te dio Kambelovca i Kaštel Gomilice, kreće izrada glavnog projekta rive u Kaštel Novom tako da bi iduće godine trebali započeti radovi, uređuje se Villa Nika, a završena je obnova Opatičke kuće u Kaštel Gomilici. Kad su u pitanju europski fondovi, aktivno je šest projekata vrijednih 10 milijuna kuna.

  • Djeca i mladi su nešto za što se izuzetno zalažem tako da, osim što smo izgradili desetak novih dječjih igrališta, dva su u pripremi. Započinje izgradnja većeg igrališta u Kaštel Gomilici kraj crpne stanice te izgradnja dječje igrališta jugozapadno od kave u Kaštel Sućurcu. U pripremi je dokumentacija za proširenje vrtića u Kaštel Lukšiću. U prošloj godini smo sufinancirali nabavku radnih bilježnica s milijun kuna za sve učenike osnovnih škola, s većim iznosom sufinanciramo rad dječjih vrtića tako da se roditeljima naknada ne bi povećavala. Najvažnije je da su dosad sva djeca bila upisana, a nadam se da će tako biti i ove godine. Ukupno za vrtiće izdvajamo nešto manje od 30 milijuna kuna godišnje, a po prvi put smo uveli potpore obrtima za dadilje, dok 130 stipendija dijelimo učenicima i studentima plus produženi boravak. Svake godine dijelimo božićnice umirovljenicima i nezaposlenima, a već godinu dana prometuje i prva autobusna linija magistralom od zračne luke. Već dvije sezone financiramo dodatni tim hitne medicinske pomoći, a od 1. lipnja sufinanciramo rad radiologa u našem gradu. Oko milijun kuna izdvajamo za asistente u nastavi, po prvi put prošle godine smo uveli javni poziv za poduzetnike kojima smo dodijelili pola milijuna kuna, uvrijeme pandemije koronavirusa donijeli smo niz mjera pomoći poduzetnicima i građanima, pomogli smo KBC-u Split s 250 tisuća kuna za nabavku respiratora, a oko milijun kuna bit će uplaćeno poduzetnicima i obrtnicima zbog štete izazvane pandemijom – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Za dio izgradnje kanalizacijske mreže ispod magistrale do obale izabran je izvođač radova, a prema informacijama iz ViK-a, radovi bi trebali krenuti u kolovozu ove godine. Završen  je natječaj za vodoopskrbu i kanalizaciju poviše magistrale od Kaštel Sućurca do Kaštel Kambelovca, u tijeku je odabir izvođača radova tako da bi ove jeseni i taj dio trebao biti aktivno građevinsko područje.