Nedjelja
24.06.2018

STIPENDIJE 16./17.

 

U Gradskoj vijećnici 28.prosinca održala se dodjela stipendija kaštelanskim učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiranje ispunjavajući sve potrebne uvjete za akademsku godinu 2016./2017.

Uz gradonačelnika Ivana Udovičića potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnika Mili Novak i pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

Dobitnicima stipendija i njihovim roditeljima pozdravnim govorom obratio se gradonačelnik uputivši svima iskrene čestitke. Ukazavši na značaj učenja i studiranja gradonačelnik je izrazio i razumijevanje po pitanju pronalaska zaposlenja, i otežanih uvjeta osiguravanja stabilnog radnog mjesta. –  Za ovu godinu smo također povećali broj stipendija, nadamo se da ćemo i sljedeće godine obuhvatiti i veći broj zaslužnih učenika i studenata za dodjelu, i da ćete nakon školovanja svoja stečena znanja nastaviti razvijati u Kaštelima. Svima vam želim mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i ostvarivanju svojih ciljeva, te sretne blagdane – poručio je gradonačelnik Udovičić. Pozdravnom govoru pridružio se i zamjenik Mili Novak i pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić uz čestitke svim prisutnima na dobivenim stipendijama.

Prema Odluci gradonačelnika, za ovu školsku i akademsku godinu 2016./2017. Grad Kaštela je dodijelio 120 stipendija, a u trajanju školske/akademske godine, učenici stipendisti će primati 400,00 kuna mjesečno, a studenti 800,00 kuna.

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————–

Gradonačelnik Grada Kaštela donio je Odluku o utvrđivanju konačne bodovne liste učenika i studenata stipendista Grada Kaštela za školsku/akademsku godinu 2016/2017.

Potpisivanje ugovora između Grada Kaštela i stipendista obavit će se 28. prosinca 2016. godine (srijeda) u 10:30 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

Stipendisti su dužni ponijeti broj tekućeg ili žiro-računa (preslika kartice ili preslika ugovora o otvaranju računa) te, kod javnog bilježnika, ovjerenu izjavu da pored stipendije Grada Kaštela ne primaju nikakvu drugu stipendiju.

Za maloljetne stipendiste ugovor će potpisati roditelj, odnosno staratelj.

Konačna bodovna lista stipendista

———————————————————————————————————————————————–

Gradonačelnik Grada Kaštela, Ivan Udovičić raspisao je natječaj za dodjelu stipendija kaštelanskim učenicima i studentima za školsku akademsku godinu 2016. /2017.

Grad Kaštela će dodijeliti:
– 60 stipendija za uspjeh u školi/fakultetu – 20 učeničkih i 40 studentskih,
– 60 stipendija prema socijalnom statusu – 20 učeničkih i 40 studentskih.

—————————————————————————————————————————————————-

Nakon razmatranja svih pristiglih prijava na natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo je privremenu listu kandidata koja se temelji prema uspjehu i socijalnom statusu.
Na natječaj se prijavilo 232 učenika i studenta.

Temeljem članka 25. Pravilnika o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija svi kandidati mogu podnijeti pisani prigovor na listu u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste.

Gradonačelnik Grada Kaštela, Ivan Udovičić nakon donošenja odluke o prigovorima, urtvrditi će konačnu listu dobitnika stipendije.

Zapisnik Povjerenstva za dodjelu stipendija 2016./2017.

—————————————————————————————————————————————————

Stipendija se dodjeljuje za 10 mjeseci, računajući od 1. rujna 2016. godine.

Iznos stipendije je:
• za učenike 400,00 kuna mjesečno,
• za studente 800,00 kuna mjesečno.

Natječaj za dodjelu stipendija 

Pravilnik o dodjeli stipendija  

Prijavnica