Subota
21.04.2018

Nadopuna zatjeva za legalizaciju

GRB GRADA KASTELAUpućuje se poziv svim građanima koji su predali nepotpune zahtjeve za legalizaciju, da ih u što kraćem roku nadopune dokumentacijom propisanom Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama  (NN 86/12, 143/13).

Grad Kaštela je zaključno do 30. lipnja 2013. godine zaprimio 8.380 zahtjeva za ozakonjenjem nezakonito izgrađenih objekata.
Sa nepotpunim zahtjevima nije moguće provesti legalizaciju, koja je preduvjet kvalitetne analize stanja u prostoru i sanacije prostora što je put prema kvalitetnijem i održivijem upravljanju istoga.

Podnositelji koji su zaprimili zaključak o dostavi dokumentacije, i oni koji će ga zaprimiti, u periodu od 60 dana moraju dostaviti nadopune svojih zahtjeva sukladno ispisanoj proceduri u zaključku, na adrese gdje je predmet u obradi.

Pozivamo građane da izvrše nadopune u što kraćem roku, u protivnome će ti isti zahtjevi morati biti odbačeni, a time se gubi mogućnost ozakonjenja bespravne gradnje po povoljnim uvjetima, prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

Proces ozakonjenja planirano je provesti do kraja 2015. godine.