U Kaštel Sućurcu očišćeno podmorje | Grad Kaštela

Srijeda
15.08.2018

U Kaštel Sućurcu očišćeno podmorje

11.6.2018 | Novosti

Automobilske gume, metalni otpad, stari namještaj, boce i ostale slične vrste otpada, proteklog su vikenda izvadili članovi Pomorsko – športskog ribolovnog društva Gojača i njihovi prijatelji kada su organizirali akciju čišćenja podmorja uz obalu Kaštel Sućurca, od Sokolane prema rivi i na plaži Gojača.

Osim članova Pomorsko – športskog društva Gojača u akciji su sudjelovali ronitelji DVD-a Mladost, ronitelji DVD-a Stupnik te ronilački klub Hvidra Split. Pomoć u organizaciji akcije pružili su tvrtka Cemex i Grad Kaštela na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Jadrankom Matok Bosančić.

Ovi čuvari okoliša ovom su prilikom su se nadali kako u ovoj akciji neće izvaditi previše otpada, no bilo ga je i ovoga puta u velikim količinama. Svjesni su da dio otpada donesu morske struje, no veliki dio otpada donosi neodgovorno ponašanje građana prema okolišu.

Svi koji su sudjelovali u čišćenju podmorja, izvađeni otpad ostavili su na obali kojeg je potom , prema dogovoru, preuzeo Vlastiti pogon Grada Kaštela i odložio ga na predviđena mjesta.

foto:PGK