Svečano otvoren Božićni grad | Grad Kaštela

Srijeda
15.08.2018

Svečano otvoren Božićni grad

4.12.2017 | Novosti

Kaštelanski Božićni grad svečano je otvoren i ove godine na Brcu u Kaštel Starom. Sedam okićenih adventskih kućica u idućih mjesec dana bit će centralno mjesto okupljanja gostiju koji će uživati u glazbi uživo i nastupima DJ-eva.

Goste na Brcu najprije su pozdravile Kaštelanske mažoretkinje, a ovogodišnji Božićni grad svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić

– Dobro nam došli na otvaranje Božićnog grada! Veselim se što smo svi skupa dio ove božićne priče koja je, po mom mišljenju, ove godine bogatija i raskošnija zahvaljujući brojnim udrugama, glazbenicima i ostalim sudionicima. Sve nas posebno veseli i gastronomska ponuda adventskih kućica uz brojne delicije koje su pripremili ugostitelji. Očekujmo čaroliju Božića i uživajmo zajedno u Božićnom gradu – kazala je prilikom svečanog otvorenja dogradonačelnica Matok Bosančić.

U gradskom izložbenom prostoru na Brcu, pored kućica, udruge su izložile adventske vijence, blagdanske suvenire i ostale zanimljive ukrase koje su izradili njihovi članovi.

Nakon službenog dijela, publiku je zagrijao nastup Mira Boema, a oni kojima je ipak bilo hladno grijali su se na kućicama uz kuhano vino, fritule, kobasice i ostale gastro delicije u kojima će posjetitelji moći uživati svakog dana do Sveta Tri kralja.