Srednja škola “Braća Radić” u projektu EDIT | Grad Kaštela

Petak
17.08.2018

Srednja škola “Braća Radić” u projektu EDIT

6.2.2018 | Novosti

Srednja škola “Braća Radić” iz Kaštela izabrana je kao jedna od 16 škola na području Županije u kojima će se provoditi projekt EDIT. Nositelj projekta EDIT je Splitsko-dalmatinska županija koja u okviru projekta ICT županija želi što većem broju srednjoškolaca omogućiti upoznavanje s programiranjem kao jednim od trenutno najperspektivnijim dijelovima informatike. Partnerske organizacije na projektu su PMF i FESB koje su ustupile na korištenje svoje računalne kabinete, a udruga DUMP se aktivno uključila u osmišljavanje i izradu nastavnih materijala, te pomoći u aktivnosti edukacije.

Ovim projektom učenici će saznati što je programiranje, kako ono u stvarnosti izgleda i otkriti eventualnu nadarenost u tom području. Kroz suvremeno osmišljen tečaj imat će priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora-predavača i sami izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.

Ciljana skupina ovog projekta učenici su 1. i 2. razreda. Učenicima je predstavljen projekt i podijeljeni promidžbeni materijali (brošure), u tijeku su i prijave na sami tečaj. Tečaj je za apsolutne početnike i potpuno besplatan, a održavat će se u prostorima SŠ Braća Radić (Gimnazija) u trajanju od 2 sata i to u dvije grupe od po 15 učenika.

Učenici će učiti HTML, CSS i JavaScript, a naučit će i izraditi suvremene i kvalitetne web stranice.

Tečaju za srednjoškolce prethodila je obuka nastavnika informatike koji će uz pomoć edukatora EDIT centra u školi i provoditi tečaj programiranja. Upravo njihova obučenost jamac je održivosti projekta pa je stoga za očekivati da će se projekt provoditi ne samo ove nego i sljedećih godina.

Više o projektu pročitajte ovdje.