Srednja škola Braća Radić održat će prezentaciju o mogućnosti zapošljavanja | Grad Kaštela

Petak
17.08.2018

Srednja škola Braća Radić održat će prezentaciju o mogućnosti zapošljavanja

17.5.2018 | Novosti

U petak 18. svibnja u 12:00 sati u prostorima SŠ Braća Radić održat će se za učenike završnih razreda prezentacija mogućnosti zapošljavanja u poljoprivrednom sektoru.

Na prezentaciju svojih tvrtki i mogućnosti koje nude mladim ljudima pozvane su tvrtke koje djeluju u Kaštelima i već imaju suradnju sa SŠ Braća Radić. Tako će se kaštelanskim srednjoškolcima predstaviti tvrtke Bioplan, Geront, Tim Tomaš i Juta spiza. Sve navedena tvrtke uspješno kao gospodarski subjekti djeluju na kaštelanskom području. Bioplan se bavi ekološkom proizvodnjom voća i povrća te sustavima navodnjavanja i zaštite od mraza, Geront ima  poljoprivrednu proizvodnju voća, povrća, sadnica i sadnog materijala kao i hortikulturnim rješenjima, Tim Tomaš ima stakleničku proizvodnju povrćadok se Juta spiza bavi uzgojem ljutih papričica i proizvodnjom umaka.

Kako je prezentacija  u SŠ Braća Radić ujedno i svojevrstan mali sajam poslova organizatori pozivaju i zainteresiranu javnost jer ovom prilikom i ostali mogu naći mogućnost kako sezonskog tako i trajnog zapošljavanja.

Želja je organizatora prezentirati ne samo svojim učenicima već i široj javnosti da mogućnosti za mlade u proizvodnji hrane svakako ima te da poljoprivreda i proizvodnja hrane predstavljaju privrednu granu koja mora stati uz bok turizmu i osigurati mu održivost.