Nedjelja
24.06.2018

Predstavnici grupe Sitching Hat Pad u posjetu Kaštelima

6.9.2017 | Novosti

 

Bračni par Andre i Claudimara Voute, predstavnici humanitarne fundacije Sitching Hat Pad stigli su u posjet Kaštelima s namjerom da predstave rad svoje grupe i pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Riječ je o grupi od 50 članova iz Nizozemske, Dominikanske Republike i Brazila koja ljudima bez osnovnih egzistencijalnih uvjeta nudi izlaz. Naime, ne pomažu im financijski već siromašnima pronalaze posao, odnosno stvaraju uvjete da počnu raditi i da ne budu više na ulici. Stoga su stigli u Kaštela kako bi se raspitali o načinu rada domaćih udruga i o eventualnoj pomoći. Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić primio je nizozemski par i s njima porazgovarao kao dugogodišnji predsjednik Udruge Sveti Jeronim koja skrbi o potrebitima.

– Postoje siromašni ljudi u cijelom svijetu. Kad postanu beskućnici, sruši im se svijet i ne vide svjetlo na kraju tunela kao put u bolju budućnost. Programi koje provodi funadacija Sitching Hat Pad su sjajni i bilo bi dobro da se implementiraju u naš sustav kako bi na koncu bilo manje siromašnih. – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Fundacija Sitching Hat Pad pomaže samohranim majkama koje iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti odlaziti na posao, da taj posao obavljaju od kuće. Konkretno, pomažu im u kupnji sredstava za rad kao što su materijali za pletenje i namirnice za kuhanje, da bi na koncu prodale svoje proizvode i prehranile svoju obitelj.

Također, pomažu starijim osobama koje nemaju krova nad glavom kako bi kvalitetno provodili svoje dane, a djeci sa zdravstvenim poteškoćama kupuju opremu koja im pomaže u daljnjem razvoju i oporavku.

Cilj nam je zaustaviti siromaštvo u svijetu i svakom čovjeku ponuditi izlaz – poručuje ovaj nizozemski par koji je najavio obići Udrugu Sveti Jeronim i Udrugu roditelja s posebnim potrebama Naša dica.