Pobjednici Male vatrogasne olimpijade na prijemu kod gradonačelnika | Grad Kaštela

Petak
17.08.2018

Pobjednici Male vatrogasne olimpijade na prijemu kod gradonačelnika

17.5.2018 | Novosti

Nekoliko stotina najmlađih Kaštelana, na sam blagdan svetog Florijana, pokazalo je umijeće pri izvedbi svojih prvih vatrogasnih koraka na terenu sportskog centra  „Jure Bakotić“ u Kaštel Gomilici gdje je održana 9. Mala vatrogasna olimpijada. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 28 ekipa iz Dječjeg vrtića “Kaštela”, vjerskih vrtića te privatnih vrtića “Čarobni pianino” i “Sunce moje malo” s područja Kaštela, a najbržima i najspretnijima još jednom se pokazala ekipa vrtića “Pčelice” koji je podružnica vjerskog vrtića “Jordanovac” u Kaštel Lukšiću.

Najbolje male vatrogasce primio je gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić, a djeca su na početku gradonačelniku uputila riječi zahvale:

– Hvala vam što vodite naš grad – poručili su mališani i izrazili želju da i oni jednog dana postanu vrijedni, marljivi i hrabri vatrogasci.

– Sudeći po uspjesima ovih mališana, nema straha za budućnost vatrogastva u Kaštelima. Želim vam puno uspjeha u školovanju, da upišete prvi razred i nastavite nizati ovako odlične rezultate i u školi – poručio je gradonačelnik Ivanović.

– Cilj manifestacije je da se kroz ove igre djeca zabavljaju i druže, razvijaju tjelesnu spremnost i uče o vatrogastvu. Svi uglavnom znaju što je primarni zadatak vatrogasaca, no na ovaj način djeca se upoznaju i s drugom stranom vatrogastva, onom zabavnijom. Zato ovu malu vatrogasnu olimpijadu uvijek organiziramo u svibnju, mjesecu zaštite od požara – izjavio je kaštelanski vatrogasni zapovjednik, Milivoj Taslak.

Organizatori Male vatrogasne olimpijade su Dječji vrtić Kaštela i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaštel Gomilica, uz podršku Vatrogasne zajednice Kaštela i Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije.