Četvrtak
20.09.2018

Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Kaštela

11.4.2018 | Novosti

Održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Kaštela koja je okupila predstavnike Grada, odgojnih i obrazovnih institucija, turističke djelatnike i predstavnike policije. Sjednicu je otvorila zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i naglasila kako je zajednički rad na prevenciji kaznenih djela i prekršaja najbolja metoda za podizanje razine sigurnosti na području Kaštela.

Na sjednici se raspravljalo o stanju sigurnosti u proteklom razdoblju, o provedenim aktivnostima u proteklim mjesecima, te o planu aktivnosti u narednom razdoblju.

Predstavnici policije zajedno s načelnikom Policijske postaje Kaštela Nenom Gudeljom govorili su o Programu preventivnih i proaktivnih aktivnosti, koje se sustavno provode na području Kaštela. Cilj programa je uspostavljanje i održavanje povoljnog stanja sigurnosti, posebice u odnosu na vršnjačko nasilje, vandalizam i huliganizam, rizično i društveno neprihvatljivo ponašanje mladih, uključujući zlouporabu droga i ostalih sredstava ovisnosti, a s posebnim naglaskom na poticanje dijaloga i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti kroz izgradnju kulture tolerancije, nenasilja i nediskriminacije te poticanja mladih na stvaranje pozitivnih stavova u skladu s prihvaćenim vrijednostima društva u kojem žive, kao i podizanja svijesti o potrebi prijavljivanja svih oblika nasilja.

Na kraju je zaključeno kako će se još jedna sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta održati uoči službenog početka ovogodišnje turističke sezone.