Subota
22.09.2018

Gradonačelnik primio judašicu Katarinu Krišto

8.3.2018 | Novosti

Judašica iz Kaštel Gomilice, članica judo kluba Dalmacijacement, Katarina Krišto, osvojila je Europski kup za kadete koji je održan proteklog vikenda u turskoj Antalyiji. Na natjecanju koje je okupio 365 judaša iz 23 zemlje, Katarina je bila jedina predstavnica Hrvatske, a do zlata je stigla s četiri pobjede. Tim povodom gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim suradnicima, organizirao je prijem za ovu zlatnu judašicu koja je stigla u pratnji predsjednika JK Dalmacijacemet Zorana Blaževića i trenera Josipa Barića.

– Čini se kako je ova godina za kaštelanske judaše započela odlično. Krajem veljače primili smo državne prvake u judu iz OŠ Filipa Lukasa, a sad je stiglo i europsko zlato iz JK Dalmacijacement. Katarina, hvala ti za trud, strpljivost, upornost, predan rad i promociju naših Kaštela. Nadam se da ćeš i dalje uspješno usklađivati školske i sportske obveze – kazao je gradonačelnik nakon čega je zlatnoj judašici uručio simbolični poklon i cvijeće te joj ujedno čestitao i Dan žena.

Katarina Krišto pohađa 2. razred srednje zubotehničke škole u Splitu i odlična je učenica. U veljači je osvojila prvo mjesto na kadetskom i seniorskom prvenstvu Hrvatske, a idućeg vikenda natjecat će se na europskom kupu koje će se održati u Zagrebu.